София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

"Който мисли, че съм отишъл в Русия, за да се укрия, е болен мозък"

Коментар на председателя на "Русофили" Николай Малинов

пропускане
4 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

Председателят на национално движение "Русофили" Николай Малинов сподели в ефира на телевизия "Евроком", че с генерал Решетников се познават от 1995 година. В студиото на предаването "Делници" с водещ Николай Колев Малинов разказа за визитата си в Москва и ордена, който получи лично от президента на Руската федерация Путин. Председателят на "Русофили" не скри, че се е видял и с генерал Решетников, който получи забрана за влизане в България за период от 10 години.

Решетников изрази съжаление, че аз и семейството ми сме подложени на гонение заради нашата дружба. Той изрази огорчение заради забраната да влиза в България. Човекът, който на висок глас се нарича българофил, ти да го обвиниш в шпионаж. Не сме ли ние братски народи, попита Малинов. 

По повод обвинението срещу него в шпионаж Малинов посочи:

Според мен нашето правителство няма да реагира. Ние нямаме проблем с правителството, нито с парламента, нито с президента. Имаме проблем с прокуратурата, която прави каквото си поиска. Правителството полага усилия да поддържа приятелството между двете страни. Всичко това показва, че сме излезли от паузата и вървим в правилната посока. 

За мен хората, които мислят, че съм отишъл в Русия, за да се скрия, са болни мозъци. Отидох за три дни и се върнах. Тук са децата ни. Имаме планове, допълни още председателят на "Русофили".