Гледай
на живо

Комисията по земеделие в НС гледа президентското вето

Радев наложи вето на Закона за посевния и посадъчен материал

Комисията по земеделие в НС гледа президентското вето Парламентарната комисия по земеделие в Народното събрание ще разгледа днес наложеното от президента ... thumbnail text

Парламентарната комисия по земеделие в Народното събрание ще разгледа днес наложеното от президента вето върху промените в Закона за посевния и посадъчния материал.

На 2 февруари президентът Румен Радев наложи вето на закона. Държавният глава беше съгласен с правилата относно промяната на предназначението на земеделските земи.

Според него тези правила не изпълняват конституционното задължение на държавата за особена закрила на земята и не гарантират промяна на предназначението на обработваемите земи само по изключение при доказана нужда.

Румен Радев бе категоричен, че промени в законодателството, които засягат основни начала на Конституцията, трябва да преминават през всички етапи на законодателния процес. Само така може да се гарантира прозрачност и да се даде възможност на всички заинтересовани лица да изразят своето мнение.