София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Концепцията за ромите влезе в МС

Предстои да бъде включена официално в дневния ред на правителството

пропускане
5 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов официално внесе за разглеждане в Министерски съвет Концепцията за интеграция на ромите и ще настоява за нейното приемане, това съобщиха от пресцентъра на ВМРО.
 
От партията припомнят, че още през февруари Каракачанов е представил за обществено обсъждане документа, а през април концепцията беше представена и за разглеждане от отделните министерства.
 
Документът предстои да бъде включен официално в дневния ред на правителството, посочват от партията, като допълват, че няма повече време за отлагане
 
"Прекалено дълъг стана списъкът с убийства, побоища и насилие, извършвани от представители на циганския етнос над хората в страната. Само за последните два месеца станахме свидетели на поредица от криминални деяния, които нагнетяват нетърпимост и страх в обществото, а ситуацията в с. Розино, където и циганите искат изселването на циганска фамилия, която тероризира цялото село, е достатъчно показателна, че има нужда не от последващи действия на полицията, а от превантивни мерки от страна на държавата.", се казва още ВМРО.