A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to get property 'image' of non-object

Filename: core/MY_Controller.php

Line Number: 161

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to get property 'sef' of non-object

Filename: core/MY_Controller.php

Line Number: 166

Концесията на летище София отива на прокурор | eurocom.bg
Гледай
на живо

Концесията на летище София отива на прокурор

БСП внесе сигнал до Сотир Цацаров за спиране на продажбата

Концесията на летище София отива на прокурор БСП внесе сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за спирането на концесията на Летище София, защот... thumbnail text

БСП внесе сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за спирането на концесията на Летище София, защото летището е обект от значение за националната ни сигурност. Според социалистите, продажбата се прави в нарушение на закона. Депутатът от БСП Елена Йончева припомни, че според чл. 24 от Закона за концесиите не се допуска концесия, при опасност за националната сифурност на страната.

С постановление на Министерски съвет от 2009 година Летище София е обект, включен в списъка на обектите от значение за националната сигурност на България. За разлика от другите летища, то е най-голямото в страната е и е част от тази критична инфраструктура.

"Летище София е 100% държавна собственост. Освен това миналата година са минали 6,5 млн. пътници, то е на печалба, а се отдава на концесия. В конкретния случай то не се продава, а подарява", подчерта пред журналисти Филип Попов от БСП.

Върховенството на закона в една правова държава трябва да се спазва, заявиха от БСП и припомниха, че миналата година концесията на летището е била спряна от служебното правителстелство, защото е имало опасения, че е застрашена националната сигурност на страната. “Имаме законовото и морелното право да искаме спирането на тази концесия и очакваме българската прокуратура да си свърши работата“, каза депутатът от левицата Елена Йончева.