Гледай
на живо

Конгрес на БСП

Какво се очаква?

БСП ще проведе днес четвъртото заседание на 49-ия Конгрес на партията. Мащабното събитие започва в 10 часа в зала 3 на НДК.

Корнелия Нинова ще представи доклад, озаглавен "България и Европа днес, визия за утрешния ден, задачите на БСП".

Веднага след това започва централното политическо събитие - обсъждане и приемане на проекта "Визия за България" в окончателен вариант. Той ще бъде разгледан в няколко отделни раздела - демография, здраве, образование и култура.

По темите икономика и местна власт ще говори бившият министър на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, а за международна политика и отбрана - зам.-председателят на БСП Деница Златева и зам.-председателят на парламентарната комисия по отбрана Николай Цонков.

Отчетът за дейността на членовете на Европейския парламент, избрани с листата на Коалиция за България, ще бъде направен лично от лидера на ПЕС и дългогодишен председател на БСП Сергей Станишев.

За финал е оставено приемане на предизборна платформа за участието на партията в евроизборите. Там думата ще има Валери Жаблянов.

Дневният ред не предполага директни дискусии по горещата медийна тема за подредбата на кандидат-депутатските листи, но изказвания в тази посока не са напълно изключени. Въпреки това очакванията са днес томахавките да бъдат заровени в името на успешно представяне на предстоящия евровот.