A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to get property 'image' of non-object

Filename: core/MY_Controller.php

Line Number: 161

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to get property 'sef' of non-object

Filename: core/MY_Controller.php

Line Number: 166

Конгресът на САЩ с нови санкции срещу Русия | eurocom.bg
Гледай
на живо

Конгресът на САЩ с нови санкции срещу Русия

Предстои гласуване на законопроекта

Конгресът на САЩ с нови санкции срещу Русия Американски сенатори внесоха нов законопроект в четвъртък, който да наложи по- строги санкции срещу ... thumbnail text

Американски сенатори внесоха нов законопроект в четвъртък, който да наложи по- строги санкции срещу Русия, който да се бори  с престъпленията в кибернетичното пространство и е част от най-новите усилия на законодателите да накажат Москва за намеса в изборите в САЩ и нейните действия в Сирия и Украйна.

Законопроектът включва ограничения за нови сделки с руски държавни фирми, енергийни и петролни проекти и внос на руски уран, както и нови санкции за руските политически фигури и олигарси.

"Настоящият режим на санкции не успя да възпре Русия да се намеси в предстоящите избори през 2018 г.", заяви републиканския сенатор Линдзи Греъм, един от водещите вносители на законопроекта. По-рано тази седмица Греъм заяви пред репортери, че е планирала "законопроект със санкции от ада", за да накаже Русия.

Конгресът прие законопроект за санкции срещу Русия миналата година, но някои депутати се разтревожиха от това, което видяха като нежелание на президента Доналд Тръмп да го изпълни. Той го подписа едва след като Конгресът го прие с пълно мнозинство.

Няколко разпоредби, внесени в четвъртък, се опитаха да утежнят този закон.

"Този законопроект е следващата стъпка в затягането на винтовете в Кремъл и ще доведе до пълното осъждане на Конгреса, така че Путин най-накрая да разбере, че САЩ вече няма да понасят поведението му", каза друг конгресмен.

Републиканците и демократите се обединиха миналия месец, като осъдиха неуспеха на Тръмп публично да обвини руския президент Владимир Путин за намеса в изборите в САЩ през 2016 г.

Новият законопроект за санкции срещу Русия първо трябва да мине в Сената, след това  в Камарата на представителите и накрая да бъде подписан от Тръмп, за да стане закон.