Гледай
на живо

Конни състезания по Тодоровден

Полицаи яхнаха конете в кв. Бенковски

Конни състезания по Тодоровден Всяка година на Тодоровден стотици хора се събират. Традицията повелява конни състезания и усмихнато... thumbnail text

Всяка година на Тодоровден стотици хора се събират. Традицията повелява конни състезания и усмихнато настроение!
За поредна година конни полицаи от СДВР показаха майсторска езда на стадиона в кв. Бенковски в столицата. С традиционните състезания полицаите от група „Конна полиция“ от столичната дирекция навътрешните работи почетоха Тодоровден.
В състезанията и демонстрациите служителите от група „Конна полиция“ премериха майсторство в ездата и надскачането на препяствия. Породистите коне зарадваха стотиците гости, дошли да се насладят на първокласните им умения. Отличени бяха най-добрите ездачи. Тримата финалисти получиха парични награди, осигурени от фирма, ангажирана в организацията на инициативата.
На първо място е Димитър Милушев с кон Аркан. Той получи наградата си от главен комисар Христо Терзийски , директор на ГД Национална полиция“. Директорът на СДВР ст.комисар Младен Маринов връчи отличието за второ място на Михаил Михайлов с кобила Аида. Трета се класира Светлана Търнева с кон Далас, която получи наградата си от кмета на община Сердика  Тодор Кръстев.
Познатите на публиката два коня, участници в дългогодишните надпревари - Глагон и Далибор получиха почетни венци за дълголетие и вярна служба.
След края на състезанията и демонстрациите децата имаха възможност да се запознаят с полицаите, да пояздят служебните коне, да се снимат с тях и да им се порадват.