София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Константин Бачийски отново дарява 30 000 лева за здравето на бургазлии

Можете да гласувате за каква апаратура да бъдат предоставени

4 годиниОбщество 10 Боряна Райчева

Кандидатът за кмет от ПП "Средна европейска класа" Константин Бачийски дарява заплатата си като общински съветник в предходния мандат и призовава бургазлии да изберат от петте предложения с апаратура за различни отделения на УМБАЛ – Бургас.

 Дарението е част от кампанията „Повече здраве за Бургас“, която Константин Бачийски провежда за поредна година. Инициативата е продиктувана от убеждението му, че работата в полза на обществото трябва да е кауза, а не източник на доходи и тъй като заплатите на общинските съветници идват от данъците на гражданите и хората сами трябва да решат за какво да бъдат изразходени.

 Средствата са 30 000 лв. От СЕК са направили усилия, като лично са говорили с представители на различни отделения на Бургаската болница, за да разберат от каква апаратура имат най-голяма нужда. Днес в щаба на СЕК, с помощта на журналисти от местни медии, бяха определени петте предложения, за които бургазлии ще гласуват.

 „Всяко от тях е на различна стойност, като ако от класираното на първо място останат средства, с останалите ще бъде закупено това на следващата позиция. В случай, че сумата е по-голяма от тези 30 000лв., това ще е старт на нова кампания за набиране на средства”, заяви Константин Бачийски.

Предложенията, за които можете да гласувате са:

Апарат за механична вентилация в Спешно отделение на стойност 16 800 лв. Наличният в момента е единствен и амортизиран.

Ехограф за Спешно отделение на стойност 12 000лв. за бързо диагностициране на спешни пациенти при застрашаващи живота състояния

Портативен ехофраф за Второ детско отделение за трансдюсери за коремни органи и сърце. Апаратът служи за ултразвуково изследване на коремните органи и сърцето при деца от 2 до 18-годишна възраст. Цената му е около 10 000лв.

Електроножове и операционна маса за Операционния блок на УМБАЛ Бургас на стойност 30 000лв.

Лампи за операционния блок на стоност между 15 000лв. и 16 000лв.

 До 23-ти октомври всеки желаещ може да се включи в кампанията „Повече здраве за Бургас“, за да посочи едно от петте предложения, към което да бъде насочено дарението.