София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Константин Бачийски: За мен политиката не е бизнес

Кандидатът за кмет на Бургас от „Средна европейска класа“ в „Делници“

5 годиниПолитика 6 Боряна Райчева

„Никога не ми е било мечка да бъда кмет – нито на Бургас, нито на който и да било друг град. Имам достатъчно успешна професионална реализация и за мен политиката не е бизнес.“, заяви в предаването „Делници“ пред Николай Колев кандидатът за кмет на Бургас от партия „Средна европейска класа“ Константин Бачийски.
 
Бачийски обясни, че три пъти са го канили да се кандидатира за този пост и той три път е отказвал, но сега се е съгласил, тъй като вярва, че вече има какво да даде на хората.
 
Гостът, който вече два мандата е общински съветник в морския град сподели, че през всичкото това време дарява заплатата си за благотворителни каузи.
„Освен това, много от каузите, за които се боря, ако общината не ги подкрепя, аз се опитвам да ги реализирам с лични средства. Освен това съм вложил хиляди часове доброволен труд, за да мога да подобря положението в Бургас и региона., обясни още Бачийски.
 
Общинският съветник мотивира сегашното си желание да оглави община Бургас с това, че иска да види голяма част от добрите идеи, които сега са спъвани от администрацията, реализирани и вярва, че това може да стане, ако той той стои начело на града.
 
„Планът „Бачийски“ се състои от 12 точки, които аз написах през 2014-та година. В него всяка от точките е свързана с предните. Точка номер 1, която вече реализирахме е Фондът за стимулиране на полети, като идеята на този фонд беше да привлечем чуждестранни авиокомпании, които да летят извън активния туристически сезон.“, разказа кандидатът за кмет на Бургас.