Гледай
на живо

Кораб с 13 души потъна в Черно море

Шест души са загинали, тече спасителна операция

Кораб с 13 души потъна в Черно море Шест души загинаха, а други четири бяха спасени в понеделник, след като кораб, превозващ въглища, из... thumbnail text

Шест души загинаха, а други четири бяха спасени в понеделник, след като кораб, превозващ въглища, изпрати сигнал за бедствие на северното крайбрежие на Турция, съобщиха от бреговата охрана и офиса на местния губернатор.

Корабът с флаг на Панама, който тръгна от пристанището на Азов в Русия, изпрати сигнал за бедствие около 148 километра (92 мили) от североизточната черноморска провинция Самсун.

Тринайсет членове на екипажа бяха на кораба за насипни товари, включително девет граждани на Украйна, двама граждани на Азербайджан и двама руснаци, съобщиха от офиса на губернатора на Самсун.

Бреговата охрана заяви, че е получен сигнал за бедствие относно "възможно потъване" на кораба.

Седем членове на екипажа са били спасени досега, докато операцията за търсене и спасяване продължава за останалите четири, заяви бреговата охрана. Операцията е била извършена от самолет, два хеликоптера и две лодки, съобщи той, добавяйки, че като резерв се включва и един хеликоптер от военновъздушните сили.