София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Корнелия Нинова: България се превърна в сметище по време на правителството на Борисов

Тя допълни, че почти през ден се появява нова информация за някоя нерегламентирана площадка

4 годиниПолитика 6 Боряна Райчева

Подготвяме законопроект, с който да се забрани внос на битови боклуци, болнични отпадъци и т.н. от трети страни в България, защото в момента сме един разграден двор и правителството на Борисов превърна България в сметище за тези 10 години откакто управлява. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по БНР. Тя допълни, че почти през ден се появява нова информация за някоя нерегламентирана площадка, където има боклуци, чийто собственик не се знае. По думите ѝ имат отговор от министъра, че за 5 години са внесени 734 000 т от трети страни, не от Европа.

„Целта на вота на недоверие е да поставим за пореден път остро въпросите за чистия въздух, чистата вода и българската земя. Казвам за пореден, защото от 2017 го края на 2019 г. 17 пъти сме поставяли темата в българския парламент за водата в Перник“, заяви Нинова. Тя подчерта, че Въпроса за боклуците на територията на цялата страна за същия период сме го поставяли 47 пъти.

„Във всички въпроси, които сме поставяли, сме предлагали и решения. Ще ги предложим за пореден път и по време на вота на недоверие“, категорична е лидерът на БСП. По думите ѝ ще внесат отново предложения и се надява този път да „има разум и да бъдат приети“.