София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Корнелия Нинова съди Десислава Атанасова

Лидерът на БСП: Тя лъже и ме клевети

6 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че ще даде на съд депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова, заради нападките и във вразка с акциите и приватизацията на „Техноимпекс“. Според члена на ръководството на „червените“ Атанас Зафиров случващото се е тежка атака срещу лидера на най-голямата опозиционна партия, с участието на държавни органи.

Изпълнителното бюро на БСП заявява своята категорична подкрепа към председателя Корнелия Нинова и се обявява за продължаване на категоричните опозиционни действия, заяви Зафиров. Бих се обърнал към сценаристите от ГЕРБ и техните помощници: "Няма да ни уплашите", добави социалистът.

Социалистите ще организират протест на 15 декември пред КЕВР срещу увеличението на цената на водата, което готви регулаторът.От БСП призоваха софиянци да се включат в протеста, тъй като това увеличение ще доведе до спад на доходите и ощетява правата на жителите на София.

“Категорично сме против мораториума върху новите лекарства. Подкрепяме ветото на президента, ще го подкрепим и в пленарна зала. Утре внасяме закон за изменение и допълнение на Наказателния кодекс, с което става престъпление, когато през грницата на страната са пренесени лекарствени продукти за хуманната медицина в големи размери в нарушение на закона. Ще искаме и криминализране на вноса, износа и търговията с лекарства в хуманната медицина, когато това се прави в нарушение на закона. Не е нормално такива случаи да не са престъпление и да не се преследват от Наказателния кодекс”, заяви Корнелия Нинова. Тя информира още, че социалистите започват национална кампания "Здраве за всеки". Тръгваме из страната и ще потърсим дискусии с експерти и лекари. Здравеопазването става основен приоритет за нас в следващите месеци. Целта ни е смяна на модела в сектора, който е пробит, уточни Нинова. Протестите са една естествена реакция на политика, която води до увеличаване на вода, ток, акцизи, а от друга страна доходите не растат и хората обедняват. Тези протести обаче не са обвързани с вота на недоверие и с внасянето му. Тази седмица ще проведем втори кръг от разговорите с ДПС и ще обявим кога ще внесем вота не недоверие, който ще е на тема корупция, каза още Корнелия Нинова.