Гледай
на живо

Корнелия Нинова съди Десислава Атанасова

Лидерът на БСП: Тя лъже и ме клевети

Корнелия Нинова съди Десислава Атанасова Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че ще даде на съд депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова, зар... thumbnail text

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че ще даде на съд депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова, заради нападките и във вразка с акциите и приватизацията на „Техноимпекс“. Според члена на ръководството на „червените“ Атанас Зафиров случващото се е тежка атака срещу лидера на най-голямата опозиционна партия, с участието на държавни органи.

Изпълнителното бюро на БСП заявява своята категорична подкрепа към председателя Корнелия Нинова и се обявява за продължаване на категоричните опозиционни действия, заяви Зафиров. Бих се обърнал към сценаристите от ГЕРБ и техните помощници: "Няма да ни уплашите", добави социалистът.

Социалистите ще организират протест на 15 декември пред КЕВР срещу увеличението на цената на водата, което готви регулаторът.От БСП призоваха софиянци да се включат в протеста, тъй като това увеличение ще доведе до спад на доходите и ощетява правата на жителите на София.

“Категорично сме против мораториума върху новите лекарства. Подкрепяме ветото на президента, ще го подкрепим и в пленарна зала. Утре внасяме закон за изменение и допълнение на Наказателния кодекс, с което става престъпление, когато през грницата на страната са пренесени лекарствени продукти за хуманната медицина в големи размери в нарушение на закона. Ще искаме и криминализране на вноса, износа и търговията с лекарства в хуманната медицина, когато това се прави в нарушение на закона. Не е нормално такива случаи да не са престъпление и да не се преследват от Наказателния кодекс”, заяви Корнелия Нинова. Тя информира още, че социалистите започват национална кампания "Здраве за всеки". Тръгваме из страната и ще потърсим дискусии с експерти и лекари. Здравеопазването става основен приоритет за нас в следващите месеци. Целта ни е смяна на модела в сектора, който е пробит, уточни Нинова. Протестите са една естествена реакция на политика, която води до увеличаване на вода, ток, акцизи, а от друга страна доходите не растат и хората обедняват. Тези протести обаче не са обвързани с вота на недоверие и с внасянето му. Тази седмица ще проведем втори кръг от разговорите с ДПС и ще обявим кога ще внесем вота не недоверие, който ще е на тема корупция, каза още Корнелия Нинова.