София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Корнелия Нинова: Внасяме законова забрана да се вкарват боклуци от трети страни

Лидерът на БСП обобщи, че 736 319 тона са внесени в България за последните 5 години

4 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

БСП ще внесе законова забрана да се вкарват боклуци от трети страни. Това каза лидерът на партията Корнелия Нинова в ефира на Дарик радио. Нинова обяви, че това ще се случи още в първия работен ден на парламента. "С Европа е по-сложно, защото имаме общи регламенти и трябва да ги съгласуваме с други европейски страни", обясни лидерът на БСП.

Според Корнелия Нинова думата на 2019 г. е тревога. По думите й тази на 2020 г трябва да е смелост. "Мисля, че имаме нужда от смели хора, от отърсване на страха и апатията. Големият проблем на политическата ни система е апатията, страхът да си изразяваш мнението, страхът да правиш реформи", каза още Корнелия Нинова.

„Общото количество на битови, индустриални, технологични отпадъци и оформени за внос в България през 2014-2019 от трети страни, не ЕС, е 736 319 тона. Това са 1000 влакови композиции по 50 вагона, от третия свят са влезли в България за пет години", каза Нинова.

"Общото количество болнични отпадъци, болнични, което ужасно и фармацевтични производства за същия период е 3 тона. Болнични боклуци от Африка 3 тона. Досега никой не говори за това и никой не знае", коментира още лидерът на БСП.