София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Костадин Костадинов: България е марионетна държава

Правителството е вредно и трябва да си иде, смята лидерът на „Възраждане“

6 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Колкото по-бързо правителството на ГЕРБ отиде в историята, толкова по-добре за България. Това каза в предаването „Делници“ на телевизия „Евроком“ лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов.

„Това правителство е вредно, изпълнява чужди поръчки. Вече два месеца страната се занимава с Истанбулската конвенция, която руши общественото устройство“, коментира Костадинов.

Според него това показва, че България е марионетна държава и се управлява от вън,у пряко от американското посолство.

Костадинов прогнозира, че Обединените патриоти ще подкрепят ратификацията на конвенцията, независимо от декларациите, които правят в момента.

„Ролята на конвенцията е да разруши утвърдените представи на обществото по отношение на ролята на мъжа и жената и още веднъж се повтаря, че тези роли не са биологични, а социални“, подчерта лидерът на „Възраждане“.

Всичко в Истанбулската конвенция е твърде далеч не само от човешката природа, но и от човешката цивилизация, заключи Костадинов.