София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Костадин Костадинов: ЕС е затвор, от който България не може да излезе

"Не е вярно, че без ЕС няма въздух, няма живот"

4 годиниПолитика 253 Боряна Райчева

Не е вярно, че без ЕС няма въздух, няма живот. И това го доказаха изборите във Великобритания - това показа волята на един народ, който иска да бъде свободен. ЕС е затвор за страните. Това заяви в студиото на предаването "Делници" лидерът на партия Възраждане Костадин Костадинов. По думите му Великобритания е първата, но няма да е последната страна, която ще напусне ЕС.

В Общността тече тенденция към разпад. Ние не сме избягали от единия режим, за да отидем в нов, същия като предишния. В момента се провежда антидетска, анитсемейна и антихуманна политика. В основата на човешката цивилизация е семейството, срещу което действат политиките на ЕС, коментира Костадинов. 

Той твърди, че България е единствената страна на ЕС, която няма право да направи референдум за излизане от Общността. Противозаконно е. Не можем, защото законът ни го забранява, убеден е още той. 

Костадинов добави, че на този етап само "Възраждане" не може да се справи. Вярваме в себе си, но не можем да решим проблемите самостоятелно. Трябва ни подкрепа, допълни председателят на Възраждане.