София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Костадин Костадинов: Във Варна трябва да има индустриален парк

Кандидат за кмет от ПП "Възраждане"

5 годиниИзбори 2019 4 Боряна Райчева

Истината е, че за да може един град да се развива добре той трябва да бъде населен от хора, които имат нормални доходи. Средната работна заплата във Варна е по-ниска от тази във Враца. Това, което ние трябва да направим е да възстановим производството. Това каза в студиото на "Делници" лидерът на ПП "Възраждане" Костадин Костадинов, който е и кандидат за кмет на Варна. 

"Варна има своите предимства: географското положение, човешкият потенциал и. Във Варна има общ устройствен план за индустриален парк. Шест години по-късно няма дори създаден план-скица за проектиране, мястото е предвидено, но такова все още не е оползотворено. Шумен направи такъв индустриален парк, но във Варна това нещо все още не се случва", каза още Костадинов.

Лиодерът на ПП "Възраждане" обясни, че това, което може да се направи е да се направи необходимото да се привлекат инвеститори. Той добави, че не говори само за хора, които са от чужбина, има достатъчно, в нашата държава, хора, които биха искали да инвестират тук.

Относно проблемите с Аспаруховия мост и това дали ще сложи мрежа, за да предотврати честите убийства Костадинов коментира: "Мостът има камери, но тези камери не работят, защото общината отказа да плати 400 000 лв. на МВР. Ако тези камери работят, това е голямо съоръжение,  когато се види, че през нощта някой минава от там, и съответно отива нанякъде сам, очевидното е, че има някакъв риск, в този момент може веднага да отиде най-близката патрулка за минута-две, но това нещо не се прави. Освен това е несериозно да се говори за мрежа, защото състоянието на моста е безнадеждно и той се разпада. Това е ангажимент на държавата, защото това е републикански път."