София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Кралското семейство решава бъдещето на Меган и Хари

Ще се изясни какъв ще бъде новият им статут

пропускане
4 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Кралица Елизабет Вторa свиква днес среща с най-висшите представители на кралското семейство, на която ще бъдат обсъдени бъдещите роли на херцога и херцогинята на Съсекс – принц Хари и Меган Маркъл.

Припомняме, че кралските особи обявиха миналата седмица, че възнамеряват да се откажат от финансовите си привилегии.

Кралицата е поканила във фамилното имение Сандрингам принц Хари, брат му принц Уилям и техния баща и нейн син принц Чарлз, а Меган Маркъл ще се включи в дискусиите по телефона от Канада. Херцогът и хергогинята на Съсекс изненадващо обявиха, че ще се оттеглят от част от задълженията си и ще се стремят към финнасова независимост.

Очаква се принц Хари и Меган Маркъл да запазят сегашните си титли , но трябва да се изясни какъв ще бъде новият им статут, с какво ще им бъде позволено да се занимават, за да се издържат и как ще се осигурява охраната им. Междувременно „Сънди таймс“ съобщи, че принц Уилям е изразил тъга от „разкъсаната връзка с брат му“.

Очаква се принц Чарлз, който е в Оман заедно с премиера Борис Джонсън, за да поднесе официални съболезнования за смъртта на султан Кабус бен Саид, да се върне навреме за срещата в Сандрингам.