София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Красен Кралев: БФС има проблем с общуването с медиите

Имаме реални шансове за домакинство на голямо футболно първенство

5 годиниСпортни 2 Боряна Райчева

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви в студиото на bTV, че БФС има проблем при общуването си с медиите.

„Има проблем в общуването с медиите от страна на футболния съюз. Съветвал съм ги да си назначат компетентни хора да се занимават с връзките с обществеността, да бъдат по-адекватни. Неприятно е, не го приемам. По принцип трябва да има еднакво отношение към всички медии. Вие сте за това – да показвате слабостта в общуването на публичните хора, на тези, които се занимават с обществена дейност“, обясни министърът.

Той коментира, че правителството все още не е запознато с изготвената стратегия за развитие на българския футбол, която предизвика остри обществени реакции заради решението да не могат да се картотекират вратари от страни извън Европейския съюз от сезон 2020/2021.

Кралев е оптимистично настроен по отношение на евентуалното домакинство на България, Румъния, Сърбия и Гърция на европейското първенство по футбол.

„Аз си мисля, че имаме реални шансове. Моето настояване ще е до края на годината да изберем дали ще подготвяме кандидатура за световно или европейско. Според мен шансовете ни за европейско първенство през 2028 г. или 2032 г. са доста по-големи. Ще настоявам да се фокусираме върху кандидатура за европейско първенство“, сподели още спортният министър.