София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Красен Кралев даде старт на ретро рали България

Международното състезание се провежда за 4-ти път у нас

6 годиниСпортни 3 Боряна Райчева

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев даде старт на Четвъртото международно ретро рали България, което се провежда от 8 до 10 юни на територията на гр. София, Софийска и Ловешка област.

„Изключително ми е приятно да бъда тук сред Вас и да Ви подкрепя. Това е едно прекрасно събитие, което дава чудесна възможност да се промотира безопасността на движението. Вярвам, че емоциите по време на състезанието ще бъдат много големи. Пожелавам Ви успех“, обърна се към участниците министър Кралев.

Той допълни, че е силно впечатлен от колекцията от автомобили и обеща, че догодина отново ще се включи в ралито, но като състезател.

Камен Михайлов от Автотранс Рейсинг Тим, който официално откри ретро ралито, поздрави участниците и им пожела успешно и безаварийно шофиране.

Тазгодишното издание на състезанието започна с 10-километров пролог по централните улици на столицата, на който жителите и гостите на града имаха възможността да видят колона от 22 автомобила с историческа ценност. Най-впечатляващите сред тях бяха Mercedes 190D от 1959 г., Mercedes Benz 380sl от 1985 г. , Volkswagen Karman Ghia от 1973 г. и направеният в Хасково от студио САЗ - Ягуар.

В Четвъртото международно ретро рали ще вземат участие 22 екипажа. Те ще изминат обща дистанция от 480 км, разделени в два етапа. Началото на първия етап с маршрут Костинброд - с. Зверино - Правец - с. Рибарица - Троян ще бъде дадено утре в Костинброд. В неделя от Троян ще стартира надпреварата от втория етап. В него екипажите ще преминат през селата Московец и Микрово и ще финишират отново в Костинброд, където ще се състои официалното награждаване на участниците.

Четвъртото издание на Международното ретро рали се организира от софийския клуб Автотранс Рейсинг Тим, с помощта на Българския Автомобилен Клуб и Община Костинброд.