София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Красивото „сбогом“ на Силви Вартан

Изпълнителката се прощава с родната публика

6 годиниКултура 1 Боряна Райчева

Силви Вартан - една  от гранддамите на френската музика и със сигурност най-успешната световна звезда от български произход, се завръща в страната ни с последното за музикалната си кариера турне. 
 
Това е красивият начин, по който Вартан избира да каже своето „сбогом“ на българската публика. Прощалните концерти ще бъдат грандиозни, обещават организаторите и ще включват най-популярните й и обичани песни от всички албуми.
 
Голямата изпълнителка  израства в България, но следвоенната обстановка и лишенията принуждават семейството ѝ да замине за Франция, когато тя е едва на 7 години. На 17 вече записва първата си песен в Париж, като в рамките само на две години става една от първите рок певици и се превръща блян за феновете.
 
Независимо от факта, че по-голямата част от съзнателния си живот и кариера певицата прекарва във Франция и френският й става почти като роден език, България остава в сърцето на Силви завинаги. Доказателство за това е и фактът, че песента „Я кажи ми, облаче ле бяло“ е срeд любимите й. Невероятната Силви, стоплила с гласа си милиони сърца в цял свят, ще изнесе в България два специални концерта – на 19.04.2018 г. в Двореца на културата и спорта във Варна и на 21.04.2018 г. в зала 1 на НДК. Телевизия „Евроком“ е медиен партньор на събитията.