Гледай
на живо

Кремъл не вярва на изказването на Юлия Скрипал

Може да е направила изявлението си под натиск

Кремъл не вярва на изказването на Юлия Скрипал Кремъл заяви, че няма основания да вярва в достоверността на видеообръщението на Юлия Скрипал, ... thumbnail text

Кремъл заяви, че няма основания да вярва в достоверността на видеообръщението на Юлия Скрипал, която бе отровена с баща си през март в Англия, предаде Франс прес.

Припомняме ви, че дъщерята на бившия шпионин Сергей Скрипал, Юлия отказа помощ от руското посолство във Великобритания, като съобщи това чрез заявление в Ройтерс. Тя заяви, че баща и има още нужда от време, за да се възтанови напълно.
  
„Благодаря за предложената помощ от руското посолство, но в момента не искам да ползвам услугите им“, допълни тя, като каза, че има намерение да се върне в Русия.

"Нямаме никакво основание да вярваме на това. Все още не знаем в какво състояние е Юлия Скрипал, не знаем дали е направила тези изявления по своя собствена воля или под натиск", каза пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. 

"Не знаем къде се намира, при какви условия, нито дали правата й са спазвани и дали е дееспособна", добави Песков. Той отново нарече аферата Скрипал "безпрецедентна международна провокация" на Великобритания срещу Русия.