София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Кремъл се надява здравият разум на лидерите от Г-7 да надделее

Русия възстановява отношенията си с голямото мнозинство

пропускане
5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Кремъл се надява на здравия разум на лидерите от Г-7 по въпроса за възстановяването на отношенията с Русия. Това заяви Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент Владимир Путин.

Песков увери, че Русия възстановява отношенията си с голямото мнозинство от страните от групата "и сега те се намират на доста позитивна" основа. Той даде пример с Франция и Италия и отбеляза "традиционно близките отношения (на Русия) с Германия и Япония".

Коментирайки медийните съобщения, че лидерите от Г-7 са се договорили групата да не присъединява Русия, а само да се координира по-тясно с нея, Песков заяви, че ефективната координация по въпросите на глобалната икономика и политика е невъзможна без Китай и Индия.

Говорителят на Кремъл на Путин потвърди, че се проучва възможността за организиране на нова среща на върха на "нормандската четворка" за Украйна. В същото време той отбеляза, че тя трябва да бъде предшествана от доста голяма "домашна работа".