София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Кристиано повежда Португалия към нов трофей

Решаващите битки в „Лигата на нациите“ започват

5 годиниСпортни 1 Боряна Райчева

 Дебютното издание на новия турнир на УЕФА „Лигата на нациите“ се оказа доста успешен проект. Тази вечер в Португалия стартират полуфиналните двубои от елитната група на турнира. Кристиано Роналдо и компания приемат Швейцария днес, а утре Холандия посреща Англия във втория полуфинал. Много дискутиран е въпросът относно мотивацията на отборите в този турнир. Освен купа, победителят ще си заработи и 10,5 млн. евро от наградния фонд.

Треньорът на европейския шампион Португалия Фернандо Сантош разполага с изключителни футболисти в състава си, а това, в допълнение с домакинството, автоматично ги превръща във фаворити за място на финала. Голямата звезда и носител на 5 Златни топки Кристиано Роналдо не участва в груповата фаза на турнира, но вече е на линия, за да изведе страната си към нов голям триумф.

Швейцарците обаче доказаха, че са корав тим и не се дават лесно и на най-силните отбори. В групите те разгромиха бронзовия медалист от световното първенство Белгия с 5:2, за да достигнат до този мач и със сигурност ще се опитат да развалят плановете на европейския шампион.