София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Крум Зарков пред Евроком: Оставката на Нено Димов няма да реши проблема

БСП не се отказва от вота на недоверие

пропускане
4 годиниПолитика 33 Боряна Райчева

Оставката и обвиненията срещу министъра на околната среда и водите Нено Димов съвсем не изчерпват политическата отговорност на кабинета. Това заяви за телевизия Евроком депутатът от БСП Крум Зарков.

"Ние виждаме от случващото се, че бяхме прави да поискаме вот на недоверие. Днес трябва да развием този вот, който трябва да отиде далеч отвъд самата водна криза в Перник и да видим причините въобще да се стигне дотук, които застрашават и други градове в страната. Мислим, че свършихме своята политическа работа дотук. Имаме още много каквпо да направим, развивайки този вот, убеждавайки и другите политически сили да ни подкрепят", обясни Зарков.

Според социалиста смяната на един министър с друг няма да промени политиката на управляващите.

"Това е деветата смяна в кабинета на Борисов 3. Смениха се министъра на регионалното развитие и благоустройството, на икономиката и много други министри, но в крайна сметка ние вървим по същото русо, което ни води в задънена улица. Не вярваме, че смяната на един министър ще доведе до нещо значително по-добро, затова продължаваме с искането си за оставка на цялото правителство", категоричен е той.

Припомняме, че БСП внесе вот на недоверие срещу правителството заради водната криза в Перник. Тогава лидерът на левицата Корнелия Нинова обяви, че кабинетът се е провалил в политиката по околната среда и водите. А днес стана ясно, че прокуратурата е повдигнала обвинение на екоминистъра Нено Димов за умишлена безстопанственост.