София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Кръстина Таскова: От “Воля” не водихме война на изборите

Депутатът с равносметка за изминалите избори в предаването “Делници”

4 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

“За разлика от всички други партии, ние от “Воля” не водихме нито война, нито участвахме в битки.”, коментира в предаването “Делници” депутатът от партия “Воля” Кръстина Таскова.
Таскова коментира и успеха на формацията им в Сопот, където техен кандидат стана кмет на града.
 
“Нашият кмет в Сопот, той не е кмет на “Воля”, той е кмет на хора, които живеят в Сопот. Той е издигнат от нас и ние ще го подкрепяме през всичките години, в които той управлява, но ще го подкрепят и всички хора и той ще бъде кмет на хората от Сопот.”, заяви Таскова.
 
Таскова коментира и темата за приемането на новия бюджет за следващата година. По думите й важното е какво точно се приема, а не бързината, с която това се случва. Депутатът разкритикува апатията, с която е приет този бюджет и сподели предложенията, които от “Воля” са направили. 
 
Като акценти тя посочи искането им за увеличаване на ученическите стипендии на 50 лева, както и повишаването на помощите на родители, като там предложението е да се дават по 1000 лева за първо дете, 2000 за второ и 3000 за трето.