Гледай
на живо

КТБ -управлявана с аристократична досада

Вестник "Банкер" също бил спонсориран от фалиралата банка

КТБ -управлявана с аристократична досада Отказвайки всякакъв коментар пред журналисти преди днешното поредно заседание по мега делото за КТБ,... thumbnail text
Отказвайки всякакъв коментар пред журналисти преди днешното поредно заседание по мега делото за КТБ, основният свидетел на обвинението- бившата дясна ръка на Цветан Василев- Бисер Лазов, влезе в съдебна, за ад продължи с разказа си за събитията до фалита на банката.
 
В рамките на днешното си изложение в зала Лазов даде подробности за събитията от 2011-та до фалита на банката през 2014-та година. Свидетелят на прокуратурата на няколко пъти успя да разсмее присъстващите в съдебната зала с квалификациите и епитети към бившите изпълнителни директори на КТБ- Георги Христов, Илиан Зафиров и Александър Панталеев. 
 
Направи впечатление обаче, че Лазов пропусна в разказа си четвъртият изпълнителен директор- Орлин Русев, който от обвиняем, за разлика от другите трима, стана свидетел.
 
Георги Христов бил претърпял по думите на свидетеля Лазов "пълна метаморфоза" - от пунктуален юрист, който единствен смеел да казва "не" на Василев, започнал да подписва без дори да поглежда книжата.
 
Илиан Зафиров пък подписвал документите на банката с "аристократична досада", без да чете написаното.
 
 На Александър Панталеев Лазов му бил предлагал пари, за да си купи "поне един костюм и да си оправи зъбите". Той изглеждал толкова зле, че излагал банката.
 
И тримата, по обясненията на Лазов, изпитвали страх и ужас от Василев и дъщеря му Радосвета, която в този период вече заема ръководен пост в банката. Баща и дъщеря не спирали да обиждат и унижават служителите си, обясни още Лазов.
 
Свидетелят изнесе данни и за това, че в периода 2011-2014-та пари е получавала освен TV7 и вестник "Банкер", към който са текли също големи суми пари, за да се изгради положителен образ на Кооперативна търговска банка.