София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Културният министър в Македония подаде оставка

„Най-важното нещо в политиката е образът!"

5 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Министърът на културата в Северна Македония Асаф Адеми подаде оставка, обявявайки решението си в централата на партията си.
Говорейки първо на албански език, Адеми коментира, че е взел решението заедно с лидера на опозицията Гаши, обяснявайки, че на 22 април той е поискал да се оттегли поради здравословни причини.
Председателят на партията и приятелите на ЦК са приели решението ми, но решихме да не нарушаваме изборния процес. От този политически опит научих, че най-важното в живота е образът. Днес не се срамувам да стоя пред вас. Поведението ми беше честно и прозрачно, оставам на разположение на Комисията за борба с корупцията, заяви Адеми.
На въпрос дали постът на министър на културата остава в Алтернативата, Адеми каза, че остава, но премиерът Зоран Заев и Гаши ще информират допълнително.