София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

КЪНЕВ: БОРИСОВ ДА СПРЕ ОЩЕ ЕДНА ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА

„НОВИЯТ СЪСТАВ НА КЗК СЕ ОПРЕДЕЛЯ ПО ЗАДКУЛИСНИ ДОГОВОРКИ“

8 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Нова скандална обществена поръчка – този път за нагласен избор на сметопочистваща фирма във Варна. Процедурата по подбор беше оповестена от лидера на ДСБ Радан Кънев, който съобщи, че критериите за подбор на изпълнител са неясни.

Двете фирми са „Грийн Партнърс“ и „ЗМБГ“. Първата се свързва в медийното пространство с името на Румен Гайтанджиев. По думи на Кънев най-близкият конкурент е събрал едва 48 точки, предлагайки да изпълни поръчката далеч по-евтино. Двете избрани сметопочистващи фирми обаче печелят с цена близо 40% по-висока от тази на останалите, участващи в конкуреса.

Кънев допълни, че нито ДСБ, нито Реформаторския блок, ще участват с номинации в избора на нов състав на КЗК. Причината – партията не желае да участва в партийни договорки, пазарлъци и разпределение на позиции в комисията.