София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Кутев, БСП: За 7 години Цацаров нищо не направи

"Неравенствата в България са огромни"

4 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Депутатът от БСП за България Антон Кутев коментира, че Патриотите са идеологически възможен партньор, но БСП не може да разчита на това. Левицата според него трябва да разчита на граждански проекти. Въпросът е твърдото ядро как да се разшири. Точно през гражданското участие може да се случи, убеден е депутатът от БСП. 

Кутев отбеляза, че неравенствата в България са огромни. Тези неравенства няма да бъдат преборени с декларация в парламента. Те ще бъдат преборени, което гражданите разберат, че разбираш проблемите им и имаш възможности да се справиш с тях. Тези хора трябва да бъдат таргетирани отделно. Въпросът е, в състояние ли е БСП да се справи с това. Става дума за тотална промяна, допълни още той. 

Аз лично гласувах против избора на Цацаров за шеф на КПКОНПИ. Той нищо не направи в главната прокуратура, какво ще направи в Антикорупционната комисия. Естествено, че ако му погледнеш биографията, няма по-добро. И въпреки това той е доказал, че не пипа дълбоко в политиката и по тази причина е удобен за управляващите. Шефът на КПКОНПИ не трябва да се избира от парламента, а от президента, категоричен е Кутев.