София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Кутев: България няма реални политически сили

„Само БСП има идеологическа стойност днес“

8 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Днес реалните политически сили в България ги няма, заяви Антон Кутев в предаването „Политика и спорт“ по телевизия Евроком. По думите му БСП е единствената политическа сила, която има реална идеологическа стойност.

„Ние знаем накъде сме тръгнали и ако има нешо, което ни събира в тази партия, то не е идеята, че ще ме назначат мен или няма да назначат друг. Нас ни събира идеята, че ние искаме да направим това общество по-справеливо“, обясни Кутев.

Той посочи още, че презивикателството пред БСП е да оживее така, че да може да промени България., защото вече 26 години България се променя само към лошо, а само БСП може да промени това и да направи живота по-добър. Според Кутев кампанията „Аз съм БСП“ е предизвикателство за младите хора, но това е част от всичко, което трябва да се направи.

„Над 10 000 младежи участват в БСП и партията има силата да вдъхва мечти, въпреки 26-годишното постоянно ежедневно сатанизиране на партията. Ако ГЕРБ попадне в такава ситуация ще изчезна за три месеца, а ние издържахме 26 години. Стотици млади хора влязоха в партията не с цел да правят кариера, а с ясното убеждение, че те се леви и искат по-добро бъдеще“, допълни Антон Кутев в ефира на „Евроком“.