София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

КЗП пуска иновативно мобилно приложение до дни

Това обяви днес председателят на Комисията Димитър Маргаритов

4 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов заяви ексклузивно днес, че организацията предвижда да пусне до 10-15 дни иновативно мобилно приложение, което ще повиши информираността на потребители и търговци.

Г-н Маргаритов припомни, че по-миналата седмица завеждащата от него служба е отворила горещ телефон, от който биха могли да се възползват гражданите.

Мобилното приложение е разработено от IT специалисти на КЗП. Визията му ще бъде изключително удобна и лесна. То ще позволява директно извличане на закони, похвали се Маргаритов. С натискане на бутон ще може да се отваря който и да е закон. Ще има вторично търсене по ключови думи. Менюто на апликацията ще бъде динамично и ще предполага бърза работа.

Едно от най-важните предимства на приложението ще бъде възможността потребителите да могат директно да звънят на горещия телефон през него.

 От КЗП обещаха иновацията да бъде готова в най-кратки срокове.