Гледай
на живо

„Лацио“ срещу „Аталанта“ за Купата на „Олимпико“

68 хиляди ще гледат на живо финала

„Лацио“ срещу „Аталанта“ за Купата на „Олимпико“ Тази вечер "Аталанта" и "Лацио" ще определят носителя на Купата на Италия на стадион „Олимпико... thumbnail text

Тази вечер "Аталанта" и "Лацио" ще определят носителя на Купата на Италия на стадион „Олимпико“ в Рим. Бергамаските достигнаха изненадващо до финала, елиминирайки фаворит номер 1 "Ювентус". Те са печелили трофея само веднъж - през далечната 1963 г., когато надделяха с 3:1 срещу Торино, а за последен път са достигали до последния мач преди 23 г., когато губят от "Фиорентина".
"Аталанта" се намира в чудесна форма. Само преди 10 дни бергамаските победиха "Лацио" на „Олимпико“ в шампионатен двубой, който беше и от изключително значение за място в Шампионската лига през следващия сезон.
"Лацио", от своя страна, посяга към своя 7-и трофей, с който би се изравнил с третия по отличия "Интер". "Лацио" игра на финалите през 2015-а и 2017-а, но загуби и двата от "Ювентус".
Префектурата в Рим е взела специални мерки за сигурност, след като стадионът ще бъде пълен до краен предел. На 68-хилядното съоръжение до вчера бяха останали само около 300 билета.
Двубоят е тази вечер от 21:45.