София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ларгото се разпада

Гаранцията на обекта е 10 години

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Организацията „Спаси София“ алармира, че само две години след ремонта, столичното Ларго се разпада. Има счупени плочки, извадени павета, стъклените куполи са напукани. Работници вече поправят щетите. 
 
Припомняме, че казусът се постави още преди месец, когато министърът на културата Боил Банов, на чието ведомство принадлежи отговорността за поддържането на обекта, обясни, че причината за щетите е свързана с факта, че строежът се е случил върху подлез и това прави отводнителната система изключително сложна. Именно дефект във тази система, според обясненията на фирмата изпълнител е довела до отлепването на плочките.
 
В интервю тогава Банов обясни и че обектът има десетгодишна гаранция и че всичко, случващо се по време на този период се покрива от компанията.
 
Разпадът на Ларгото към онзи момент повдигна и въпроса  дали собствеността му, и съответно грижата за него, не следва да преминат от Министерството на културата към Столична община, но дискусията по темата не беше продължена.