София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ЛЕГЕНДАРНИЯТ ЛАРИ КИНГ СТАРТИРА С ДВЕ ШОУ ПРЕДАВАНИЯ В ЕФИРА НА РУСИЯ ТУДЕЙ (RT UK)

ЛАРИ КИНГ ЩЕ РАДВА ПУБЛИКАТА СИ С ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ И ВЛИЯТЕЛНИ ГОСТИ

8 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

От утре, 9 ноември 2015 г. легендарният международен телевизионен водещ Лари Кинг вече ще бъде в руския отбор на Русия Тудей (RT), известна и като "телевизията на Путин".

Предаванията на живата легенда в журналистиката Лари Кинг - PoliticKing и Larry King Now, които вече две години се излъчват по RT America, от утре вече ще се излъчват и във Великобритания по канала RT UK.

Програмата PoliticKing, създадена от Лари Кинг, в сътрудничество с Ora TV специално за RT, ще бъде излъчвана в британския ефир във вторник и четвъртък. По време на шоуто на известния журналист се обсъждат с политици и експерти най-злободневните въпроси. От стартирането на трансферния канал RT Америка през 2013 г. гости в програмата на Лари Кинг са били  Далай Лама, вицепрезидентът Дик Чейни, кметът на Ню Йорк Рудолф Джулиани, видният бизнесмен и кандидат за президент Доналд Тръмп.

Шоуто Larry King Now, който също пуска Ora TV, ще бъде излъчвано в британския ефир три пъти седмично - в понеделник, сряда и петък. Гости на Лари ще са известни личности от света на поп културата, музиката, спорта, киното и телевизията. В програмата са участвали носителите на "Оскар" Ръсел Кроу, Марион Котияр и Матю Макконъхи, музиканти и певци Селин Дион, Дейвид Гуетта и Уиз Калифа и легендарните спортисти Джордж Форман, Майк Тайсън и Флойд Мейуедър.

В допълнение, Кинг кани известни новинарски агенции за обсъждане на въпроси от интерес за днешното общество - религия, гей браковете, търсенето на живот на други планети, най-големите научни открития, контрол на трафика на оръжие и на проблема с расизма. През 2014 г. програмата Larry King Now е номиниран за награда Еми за обсъждане на проблемите на американския футбол.

По време на 58-годишната си работа в телевизията Лари Кинг е взел повече от 50 хиляди интервюта с ръководителите на държави и правителства, актьори и музиканти, политици и общественици. Лари Кинг са посетили: руският президент Владимир Путин, всички американски президенти след Ричард Никсън. С течение на годините, интервюта са му дали: Нелсън Мандела, Ясер Арафат, Бил Гейтс, Франк Синатра, Уго Чавес, и Маргарет Тачър. По време на кариерата си, Лари Кинг е получил десетки професионални награди, включително наградата Пийбоди и Еми за постижения в областта на киното и телевизията.

"Талантът на Лари Кинг, е способността му да гледа широко напред и да предизвиква интерес дори с истории и от малки градчета в различните части на света. Той е наистина международен телевизионен водещ, който ще бъде изключително интересен на нашата аудитория в Обединеното кралство, - каза Маргарита Симонян, главен редактор на канала RT. - Ние сме много доволни, че партньорството ни с Лари продължава да се развива".

„Досега в Лондон винаги са ме гледали по CNN, но така ми се искаше да дойда до Лондон, за да се срещна със зрителите - каза Лари Кинг. - Нашата нова британска публика ще се радва на изключителни и влиятелни гости в програмите на PoliticKing и Larry King Now. Радвам се, че ще имам възможността да показвам на зрителите разговори и интервюта на живо с RT UK“.

 

Източник: https://russian.rt.com/