Гледай
на живо

Лекари подкрепят екоактивисти

Шести ден протести в Лондон

Лекари подкрепят екоактивисти Повече от 100 медицински специалисти се присъединиха към шестия ден на протестите срещу изменението ... thumbnail text

Повече от 100 медицински специалисти се присъединиха към шестия ден на протестите срещу изменението на климата в Лондон. Лекари, медицински сестри и студенти по медицина бяха сред демонстриращите в Юбилейните градини, близо до петролния гигант Shell's London HQ, в събота в „Марш на здравето за планетата“.

Няколко протестиращи, водещи на тълпата, носеха болнични маски за лице, а други носеха знамена за бунт на изчезване и надписи с надпис: „Промените в климата са проблем на здравето“.

Активистите маршируват в погребално шествие по Оксфорд стрийт в "траурен марш", за да напомнят на хората какво е загубено поради климатичните промени.

До 100 служители се изпращат от Шотландия в Лондон, за да помогнат на лондонските власти в демонстрациите срещу климата.

Неотдавна екологичното движение "Бунтът на изчезването" започна серия от координирани протести, наречени "Международен бунт", като се очаква демонстрации в 60 града по света. В Лондон протестиращите имат три цели: правителството на Обединеното кралство да каже истината за климатичните аварии, Великобритания да намали емисиите на парникови газове до нула до 2025 г., а гражданските събрания да създадат политика за справяне с кризата.