София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Леново е новият предводител на смартфоните

От апарати в ниския и средния ценови клас до върха в пазарната ниша

8 годиниТехнологии 2 Боряна Райчева

Според последното проучване на IDC (International Data Corp.), Леново е лидер на пазара на смартфоните в България. За първото тримесечие на 2016 г . пазарният дял на фирмата у нас е 26,4% .

Тъй като Леново оглавява пазара на смартфоните в страната ни, България получава правото да представя първа сред страните в Европа най-новите модели.


Втората годишна технологична конференция Lenovo Tech World ще се състои на 9 юни и тогава технологичният гигант ще обяви новите Moto флагмани, с които се надява да заеме лидерски позиции в глобален мащаб.
Припомняме, че през 2014 г. за първи път Леново представи за България своето портфолио от смартфони. Тъй като фирмата представи апарати на достъпни цени и добри характеристики, много бързо се превърна в хит на пазара.

В началото стратегията на Леново беше да представят телефони в ниския и средния ценови клас, защото там търсенето е най-голямо. Само за година и половина по-късно компанията стана водеща на пазара и започна да вкарва устройства в премиум класа.

С усърдна работа и иновативни идеи всеки би могъл да покори пазарната ниша!