София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Летният сезон на Слънчев бряг стартира със замерване на шума

Валери Симеонов не присъства, въпреки обещанията си

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Сезонът на Слънчев бряг бе официално открит снощи в нощните клубове, а инспектори  от Регионалната здравна инспекция влязоха да замерят шума.
Вицепремиерът  Симеовом не дойде на откриването, въпреки че беше обещал да присъства на големите събития в началото на сезона, за да замери шума.
 
Децибел метърът показа данни между 80 и 90 децибела при допустими 85. Инспекторите измериха и фоновия шум. Оказа се, че и морето е много шумно – цели 62 децибела при позволени 65.
 
В плажното заведение, където се проведоха измерванията на шума, бяха изключително добре подготвени, като са наели частна лаборатория за замерване на шума.
 
"Поръчахме от Съединените щати специален винил, който се води „шумова бариера”. Тя не допуска да излиза шума и сваля звука с около 30 децибела, което е в рамките на нормалното да бъде на входа на заведението”, поясни пред Би Ти Ви Веселин Борисов, управител на плажна дискотека.
 
Резултатите за шума на здравната инспекция трябва да бъдат изчислени по специални формули и едва тогава ще се произнесат дали са в нормите на здравословния шум.