София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

"Левски“ срещу „Етър“ за последното място в Европа

"Сините" нямат право на грешка

пропускане
5 годиниСпортни 4 Боряна Райчева

В 20:00 часа започва плейофът, който ще определи последния български участник в евротурнирите през следващия сезон. За мястото ще спорят завършилият трети „Левски“ и победителят от плейофа за 7-мото място „Етър“. Двубоят ще се играе на стадион „Георги Аспарухов“ в София, а сините фенове не биха простили провал.

След силното начало на сезона, в „Левски“ даже се заговори за титла, но в крайна сметка след голям срив в играта им и две треньорски рокади, се оказаха на решаващ плейоф. Това е тяхното трето участие в този сблъсък, като през 2017-а победиха Верея с дузпи, а миналата година надделяха над Черно море с 4:1. Фурболистите от „Герена“ записаха поредица от слаби резултати у дома, но този път нямат право на грешка.

И ако сезонът за синия гранд може спокойно да бъде определен като провал, то съперникът „Етър“ беше приятнатата изненада. Великотърновци записаха много силни игри, особено през пролетта, и дори бяха на косъм на влязат в Топ 6. Това е последният мач, в който легендата на българския фурбол Красимир Балъков ще изведе футболистите си, преди да поеме националния отбор.