София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев: Пощадиха Горанов за апартамента, защото е човек на Пеевски

Това е началото на края на Бойко Борисов

5 годиниПолитика 4 Боряна Райчева

 

Медиите прогнозираха, че това е началото на края Цветанов, но не, това е краят на Цветанов и началото на края на Бойко Борисов“, заяви лидерът на движение БОЕЦ Георги Георогиев.

Той посочи, че „темата се фокусира върху моралната страна на въпроса, но въпросът е криминалната страна на тези действия. И този човек, който заради сринатия морал беше изхвърлен от парламента, ще оглавява предизборнтия щаб на Бойко Борисов“.

Според Георгиев случаят с апартамента на Владислав Горанов е аналогичен, но финансовият министър е бил пощаден, защото „е човек на Пеевски“.

БОЕЦ-ът допълни, че именно по времето на управлението на Борисов и още при първия му мандат „Делян Пеевски е официализирал своя бизнес и е станал мултимилионер“.

Опозицията обаче мълчала, тъй като „те са си едно“, убеден е Георгиев.

Лидерът на БОЕЦ уточни, че „престъпленията трябва да ги докажат тайните служби“ и само светкавичната реакция от тяхна страна след разкритията на „Свободна Европа“ и Антикорупционния фонд са спасили положението.

В противен случай „прокуратурата щеше да разследва сделката от три до шест месеца, след това да я прехвърли на спецпрокуратурата, която щеше да я разследва още шест месеца, след това – да отиде при КПКОНПИ“, смята Георги Георгиев.

Той изрази и предположение, че в „Апартаментгейт“ има рекет, защото „четири дни, преди да сключи сделката с „Артекс“, Цветанов е разпоредил проверка на фирмата, без да има право, и да му бъде докладвано за проверката“.

Цветанов трябва да докаже откъде са парите за тази сделка. Трябва да се разследва продажбата на апартаментите на неговия сътрудник. И това 20-годишно момче ще трябва да намери доказателсдтва“, категоричен е Георги Георгиев.


"Честно казано с Люба Кулезич" - 27/03, гости: Георги Георгиев, "Боец", адв. Николай Хаджигенов