София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Лиляна Павлова изригна срещу поредната фалшива новина

Министърът излезе с опровержение на информация за нея в интернет сайт

6 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Министър Лиляна Павлова излезе с опровержение на информация, публикувана за нея в интернет сайт. „Възмутителна и грозна лъжа написа за мен още един сайт  - informiran.net. Приписва ми абсурдното, напълно немислимо и невярно твърдение, че за поредна година не съм уважила Деня на независимостта на България. Това се случва само 24 часа след предходната лъжа, която категорично опровергах в N-тия на брой сайт у нас, фабрикуващ фалшиви новини“, се казва в позицията на Павлова. Тя посочва, че фалшивите новини се появяват с целта да петнят името на българите, които всеки ден работят за по-доброто бъдеще на нашата държава и на Европа.

„Лъжата, публикувана в informiran.net вчера, се появява точно след като използвайки силата на социалните медии се обърнах с цялото си сърце към всички българи, за да им честитя 110-годишнината от обявяването на Независимостта - денят, в който България отново се връща като пълноправен член на европейското семейство. В личния си профил във Фейсбук подчертах, че "с този акт нашите предшественици показват на Европа и света, че страната ни ще отстоява докрай осъществяването на националните идеали за обединение и възход." А думите от Манифеста за обявяването на Независимостта - "винаги миролюбив, моят народ днес копнее за културен и икономически напредък; в това отношение нищо не бива да спъва България; нищо не трябва да пречи за преуспяването й", звучат актуално и днес“, обяснява министър Павлова чрез социалните медии.

Тя призова всеки ден „с постоянство и сила да даваме отпор на фалшивите новини и ясно да сочим с пръст сайтове, разпространяващи откровени лъжи! Само така те могат да изчезнат от живота ни!"