София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Лиляна Павлова коментира евродепутатското си място

"Трябват ни подготвени и компетентни хора"

5 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Лиляна Павлова потвърди в ефира на БНТ, че ще заеме мястото на Мария Габриел в Европарламента. "Да, това е решението, което Мария Габриел обяви преди минути", добави политичката от ГЕРБ. "Юнкер анонсира, че такива са правилата - избраните еврокомисари, участвали в изборите, трябва да решат остават ли такива или избират да поемат към Европарламента. Правилата гласят, че те не могат да бъдат и двете едновременно", каза още тя.

"Ситуацията в Европа е такава, че няма консенсус кои ще са новите лидери на ключови позиции. Това е един много различен и динамичен период за Европа и може да се окаже, че всъщност дори може да е повече от 5-6 месеца този период, дано не е така и се постигне баланс. Първо че ресорът на Габриел е изключително важен, темите са важни но е важно и България да е добре представена", коментира Павлова.
"Пред нас стоят важни теми – Шенген, Еврозона, бъдещият бюджет, сериозни преговори и при всички положения трябва да сме добре представени с компетентни и добре подготвени хора", каза още тя.