София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

До края на седмицата дейностите в Хитрино трябва да приключат

Любомир Христов: "10 жители на селото са останали в Кризисния център в града"

7 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Започва повдигането и извеждането на цистерните от катастрофиралата композиция в село Хитрино, заяви за "Евроком" кметът на Шумен Любомир Христов. Той посочи, че през вчерашния ден е извършено тампониране на цистерната, която изпускаше газ.

"Надяваме се до края на седмицата дейностите в село Хитрино да приключат и хората, настанени в Кризисния център в Шумен и такива, отишли при близки и родници след трагияния инцидент да могат да се върнат в селото", посочи още Христов.

Към момента в центъра за временно наставяне, който беше създаден в Шумен има останали 10 души от Хитрино. Кметът увери, че се полагат всички усилия, престоят на хората да е добър. В центъра има храна, вода и отопление.

През вчерашния ден бяха доставени и първите фургони за Хитрино, в които ще бъдат настанени жителите на селото, останали без дом след трагичния взрив от събота. Фургоните са разтоварени в селскостопанския двор на съседното село Тимарево. Те са оборудвани за живеене. Всеки от тях има електрическа инсталация, кухня с готварска печка, баня и две обособени помещения за живеене.