София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ЛОША ПЪТНА ОБСТАНОВКА ПРИ ЗИМНИ УСЛОВИЯ НА Е80

ТРАСЕТО ВОДИ ДО ГКПП - КАЛОТИНА

8 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Зрители на телевизията сигнализираха, че първокласният път преминаващ през град Сливница и град Драгоман, водещ до граничен контроло - пропускателният пункт „Калотина“ е в тежко зимно състояние. От изпратените снимки направени тази сутрин се вижда, че пътят не е почистен и не е опесъчен.

Пътната отсечка Е80 е заледена, а максималната скорост с която автомобилите могат да се движат е не повече от 80 км/ч. По информация на зрителя в посока София движението по пътя част от Европейската пътна мрежа е било възможно само в лявата лента. Зимната обстановка по пътната отсечка е образувала колони в посока на ГКПП Калотина. Потърсихме коментар от Агенция пътна инфраструктура и от общинските администрации в Сливница и Драгоман, но екипът ни не успя да се свърже и да разбере защо важната отсечка е оставена в състояние, застрашаващо безопасността на пътуващите.