Гледай
на живо

Лоша пътна обстановка в Западна България

Жълт код за 11 области в страната

Лоша пътна обстановка в Западна България Рязкото влошаване на времето днес, доведе до изключително усложнена пътна обстановка в почти цялата ... thumbnail text
Рязкото влошаване на времето днес, доведе до изключително усложнена пътна обстановка в почти цялата старана. Най-тежко е положението в Западна България.
 
В 11 области е обявен жълт код за опасност от снеговалежи и заледяване. 
Много шофьори са сигнализирали в Агенция пътна инфраструктура за непочистени и опасни пътища. От ведомството твърдят, че правят всичко възможно да се справят със ситуацията.
 
Заради лошото време и опасността от пътнотранспортни произшествия на различни места в страната през днешния ден, движението на автомобили беше ограничавано до разчистване и опесъчаване на проблемните участъци.
 
Изсипалият се над София сняг тази сутрин, съпроводен с ниски температури, силен вятър и намалена видимост, затрудни изключително много придвижването, както на автомобилите, така и на пешеходците.
 
Предвид лошите метеорологични условия, от Агенция пътна инфраструктура посъветваха шофьорите в цялата страна да карат с повишено внимание и да съобразяват скоростта си със съответните условия.