Гледай
на живо

Луд скандал: Вежди Рашидов като гузен, негонен бяга

Защо един прост въпрос на Стажанта взриви депутата милионер?

Луд скандал: Вежди Рашидов като гузен, негонен бяга Защо Вежди Рашидов е наел точно маститата фирма „Главболгарстрой“ за строежа на нова сво... thumbnail text
Защо Вежди Рашидов е наел точно маститата фирма „Главболгарстрой“ за строежа на нова своя фамилна къща в лъскавия столичен квартал „Изток“ ? Този въпрос на Сашо Диков изкара депутата от кожата му и вместо отговор или дори отказ от отговор , Рашидов изговори порой от обиди и закани, най-вече вбесен, че журналист си позволява да пита подобно нещо. Аргументът на Стажанта, който направи обичайното си бродене в парламента в петък /14 декември/ беше, че на политиците като публични личности се задават именно такива въпроси. 
 
Впрочем както е навсякъде по света. Въпросът е любопитен, тъй като по време на мандата на Рашидов като министър на културата именно „Глабволгарстрой“ – компания специализирана в строежи от най-голям мащаб, получи правото да ремонтира галерията Квадрат 500 в центъра на София за близо 30 милиона лева.  Дали нещо в договорката за строежа провокира Вежди Рашидов да избухне  в почти безконтролен гняв и да  заплаши Диков със съдебна разправа? Дали избира нападението като най-добра защита в случая, особено на фона на неотшумелия скандал безвъзмездния апартамент на Влади Горанов – случай, по който нито един от ГЕРБ не се хвърли на амбразурата да защитава  финансовия министър? И дали властимащите не превръщат  малцината истински журналисти в камикадзета? 
 
Вижте горещото интервю на Сашо Диков, което освен всичко друго, показва, че търсенето на истината в България е „опасна за вашето здраве“: