София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Лудогорец в най-важния си мач за сезона

„Орлите“ приемат Марибор в Разград

пропускане
5 годиниСпортни 3 Боряна Райчева


Тази вечер в 20:30 Лудогорец приема Марибор в първи мач от плейофа за влизане на групите в Лига Европа. За тима на Стойчо Стоев това определено е най-важният мач за сезона до момента. Разградчани отпаднаха безславно още в първия кръг на квалификациите на Шампионската лига, но имат чудесната възможност да влязат поне във втория по сила европейски турнир. За тази цел те трябва да елиминират Марибор.
През последните години словенският тим не блести с нещо значимо в Европа, но въпреки това задачата няма да е лесна. Марибор отпадна от Розенборг в третия квалификационен кръг на ШЛ миналата седмица и по този начин достигна до двубоя с българския шампион. Словенците се намират в много лош период. Те имат само 1 победа в последните си 7 мача във всички турнири, а в местното първенство заемат 6-тото място с 1 победа, 3 равенства и 2 загуби.
Лудогорец, от своя страна, като че ли започна да навлиза в обичайната си форма. Разградчани застанаха еднолично на първото място в efbet Лига, а в миналия кръг на квалификациите за Лига Европа прегазиха уелския шампион ТНС с общ резултат 7:0. Стойчо Стоев няма кадрови проблеми в състава си и ще може да разчита на всичко най-добро, с което разполага.