Гледай
на живо

Мадуро обвини САЩ и Гуайдо в опит да го убият

Според президентът на Венецуела американският империализъм иска да го убие

Мадуро обвини САЩ и Гуайдо в опит да го убият Президентът на Венецуела Николас Мадуро заяви, че силите за сигурност са осуетили план за покушениет... thumbnail text

Президентът на Венецуела Николас Мадуро заяви, че силите за сигурност са осуетили план за покушението му, който е бил подготвен лично от опозиционния лидер Хуан Гуайдо. Мадуро обвини Съединените щати и лидера на опозицията Гуайдо, който се провъзгласи за президент, в подготовка на план за убийството им.

Според Мадуро Северноамериканският империализъм иска да го убие. Той каза за местната телевизия, че са осуетили план за неговото убийство, който е лично ръководен от марионетката на дявола. В хода на интервюто той няколко пъти нарече Гуайдо „дяволска марионетка“.

Мадуро допълни, че прокуратурата е стигнала далеч в разследването на това престъпление и съвсем скоро „ще има нови арести на новите терористи".

По-рано през седмицата властите задържаха началника на канцеларията на Гуайдо – Роберто Мареро. Обвинението към него е за участие в „терористична клетка”, която подготвяла нападения срещу високопоставени политици и военни. По време на обиска в дома на Мареро са намерени оръжия и голяма сума пари в чуждестранна валута. От опозицията са категорични, че обвиненията срещу Мареро са фалшиви и са опит за сплашване. САЩ осъдиха остро ареста на политика, а Европейския Съюз поиска той незабавно да бъде освободен.