София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Мадуро стартира преговори с опозицията

Преговорите се водят чрез посредничеството на Норвегия

пропускане
5 годиниПолитика 4 Боряна Райчева

Венецуелските власти възобновиха преговорите с опозицията. Президентът Николас Мадуро информира, че с посредничеството на Норвегия са започнали преговори с опозицията и според резултатите от тях той очаква да постигне конкретни резултати.

На дневен ред са шест точки, свързани с икономиката, политиката, културата и социалните сфери на живота във Венецуела.

По-рано норвежкото външно министерство разпространи информация, че представители на венецуелското правителство и на опозицията са се съгласили да подновят преговорите. В навечерието министърът на съобщенията и информацията на Венецуела заяви, че правителството отчита голямото желание да се разрешават социални и политически въпроси в строго съответствие с демократичните норми и Конституцията.

Междувременно на 13 юли поддръжниците на Николас Мадуро ще проведат митинги в страната, за да протестират срещу доклада на ООН за ситуацията във Венецуела.

Властите на Боливарската република са убедени, че докладът е написан от американски политици. Президентът Мадуро твърди, че документът съдържа фалшиви данни. Той заяви, че ще изпрати писмо до Женева с искане за коригиране на доклада.