София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Мафиотски бос е разстрелян с „Калашников“ в Атина

57-годишният Василис Стефанаков е убит с 22 куршума

6 годиниКрими 3 Боряна Райчева

57-годишният Василис Стефанакос е бил показно разстрелян в Атина. Соченият за бос на мафията в Гърция е убит с 22 куршума, съобщава в. „Та Неа". Около 19 ч. снощи двама мъже на мотоциклет се приближили до БМВ-то на Стефанакос и открили стрелба. Екзекуцията е извършена с автомат „Калашников“, съобщават местните власти. Случаят се разследва, властите издирват откраднат бял хеликоптер.

Според полицията, убийците са чуждестранни граждани. Не е изключена версията убийството на 57-годишния Стефанакос да е свързано с екзекуцията на 47-годишния „кръстник“ на мафията Василис Гривас от май 2017 година.

Мафиотският бос е излязъл преди година и половина от затвора, където е лежал 9 години. Той сочен за бос на третото поколение на гръцката мафия, бил е в списъка с 44 заповеди за арест за изнудвания и други престъпления, издадени през лятото на 2006 година. Осъждан е за убийство, за бягство от затвора и контрабанда.