София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Мая Манолова: Видяхме страха в очите на хората

„Едноличната власт за малко да бъде победена“, заяви тя

пропускане
4 годиниПолитика 8 Боряна Райчева

Мая Манолова сподели тази сутрин равносметката си за изминалите избори. Основният извод, който тя и нейният екип са направили, е, че едноличната власт може да бъде победена.

„Едноличната власт за малко да бъде победена. Тя може да бъде победена чрез обединение на гражданите – обединение на леви и десни, на безпартийни, на хора, които отстояват ценностите на демокрацията“, обясни Манолова.

Тя нейни думи властта се е опитала на всяка цена да задържи привилегиите си.

„Видяхме, образно казано, страхът в очите на властта. Властта се уплаши, че може да загуби София и България. Към мен и моя екип имаше натиск, репресии, обиди. Нарекоха ме „башибозук“. Бивш министър на културата ме нарече така. Това е страх от обединението на гражданите“, каза още гражданският кандидат за столичен градоначалник.

Манолова подчерта, че енергията и желанието на гражданите за промяна не могат да бъдат елиминирани по никакъв начин и режимът на статуквото неминуемо ще бъде победен.

„Имаме 14 класьора с безобразни изборни манипулации. Самият факт, че ми задавате въпроса дали вярвам, че изборите ще бъдат касирани, говори за вярата ви в съдебната система. Безобразията са брутални. Има огромно разминаване в протоколите на секционните избирателни комисии. В 60% от протоколите са правени корекции, преди да бъдат качени на сайта на ОИК. Твърдя, че това е в нарушение на правилата.“, допълни тя.